top of page
תמונת הסופר/תאורין

לביבות תירס ללא גלוטן

עודכן: 24 בנוב׳ 2024

רוצים להכין לביבות ללא גלוטן? חשבתם על תירס? השראה למנה מגיעה ממנה איטלקית נפלאה, המוכרת תחת שם "ניוקי אלה רומנה". אלה לא בדוק ניוקי, אלא ממש לביבות, רק עשויות מסולת. אז במקום סולת, לקחתי קמח תירס וזה מה שיצא לי...


מרכיבים ל-20-25 יח':


1 כוס קמח תירס

1 פחית תירס מתוק

2-2.5 כוסות חלב

150 גרם גבינה צפתית, מגורדת

חצי כפית מלח

ענף רוזמרין (לא חובה)

1 ביצה טרופה

1 כוס פירורי לחם

פלפל לבן

שמן לטיגון


אופן ההכנה:


1. מסננים את התירס מפחית ומרסקים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מרתיחים חלב עם ענף רוזמרין על מנת לתת לו ארומה. מוציאים את הרוזמרין ומוסיפים את קמח התירס, תוך כדי ערבוב חזק. מבשלים עד שמסמיך (4-5 דקות) על אש נמוכה. מוסיפים גבינה ואת התבלינים.

3. את התערובת יוצקים עד לעובי של 1 ס''מ, על גבי מגש אפייה ומקררים.

4. באמצעות רינג או כוס, קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס''מ.

5. טובלים בביצה ומצפים בפירורים. מטגנים בשמן עד לקבלת צבע יפה.

5. מגישים חם כמנה ראשונה או כארוחת חמש לצד ביצה קשה.

מתכונם לחנוכה ללא גלוטן
לביבות תירס ללא גלוטן

6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page