top of page
תמונת הסופר/תאורין

סופגניות – הכוכבות הבלתי מעורערות של חנוכה

עודכן: 24 בנוב׳ 2024

דבר ראשון, אין אדם שלא אוהב סופגניות! אם שמעת דבר כזה מחברה – אל תאמיני.


חנוכה הוא חג של אור, ניסים והנאה קולינרית, והסופגניות הן ללא ספק גולת הכותרת של החגיגות. הכדור הזהוב והמתוק, שמלא בטעמים, מצליח בכל שנה מחדש להכניס אותנו לאווירת החג או לפאניקה (אם לא הספקנו לקנות אותן ונשארנו רק עם האופציה של ללכת לסופר). מה הופך את הסופגניות לכל כך מיוחדות, ואיך הפכו לקינוח שמזוהה עם חג החנוכה?


מסורת של שמן וטעם

הסופגנייה הפכה למאכל האולטימטיבי של החג מכיוון שמטגנים אותה בשמן – זה מזכיר לנו את נס פך השמן – הנס שבו כמות שמן קטנה הספיקה לשמונה ימים במקדש. (אם תשאלו אותי, הנס האמיתי יהיה לאכול מהסופגניות מבלי לעלות במשקל.) טיגון בשמן עמוק מעניק לסופגניות את המרקם הפריך מבחוץ והאוורירי מבפנים, מה שמאפשר למלא אותן בדברים טובים, כמו ריבה, נוטלה או קרם פטיסייר.


מהקלאסיקה ועד חדשנות מתוקה

הסופגנייה הקלאסית, הממולאת בריבת תות ומעוטרת באבקת סוכר, עדיין פופולרית מאוד. עם זאת, החדשנות הקולינרית לא פסחה על הסופגניות וכל שנה נולדים שילובי טעמים חדשים. סופגניות במילוי שוקולד, קרם וניל, קרמל מלוח ואפילו פיסטוק או חלווה – הפכו לסטנדרט חדש.


המשפחה המורחבת

כמובן שלסופגנייה שלנו, כמו לכל ישראלית שמכבדת את עצמה – יש גם בן דוד אמריקאי – דונאט, גם הוא יצא הישר מהשמן הרותח ומסנוור אותנו בצבעי הציפוי הזוהרים. בשנים אחרונות נולדו לסופגנייה גם גרסאות קטנטנות של "מיני סופגניות" שמאפשרות לטעום מגוון רחב של מילויים יחסית ללא רגשי אשמה.


סופגניות ביתיות

הכנת סופגניות ביתיות היא אמנות בפני עצמה. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק מדי, התפיחה חייבת להיות מדויקת, והטיגון דורש טמפרטורה מדויקת כדי להבטיח שהסופגניות יהיו פריכות מבחוץ ואפויות מבפנים. אם עברתם את כל אלו בהצלחה והגעתם לשלב האחרון - המילוי, זאת הזדמנות ליצירתיות – אפשר לשלב טעמים ייחודיים, לשחק עם צבעים ולקשט מכל הלב.


בריאות? גם אפשרי!

למי שמחפש אלטרנטיבות בריאות יותר, אפשר למצוא היום סופגניות אפויות במקום מטוגנות, שמכילות פחות שמן ועדיין שומרות על טעם נפלא. גרסאות טבעוניות, ללא גלוטן וללא סוכר הפכו אף הן לנפוצות, כדי שגם אנשים עם מגבלות תזונתיות יוכלו ליהנות מהחג.


טעם של חגיגה

סופגניות הן לא רק מאכל, אלא גם החוויה של החג. הן מחברות אותנו למסורת, מוסיפות שמחה לכל מפגש ומזכירות לנו את רוח החג. בין אם אתם בוחרים בסופגנייה קלאסית או בגרסה חדשנית ומעוצבת, אין ספק שהן נשארות הכוכבות של חנוכה – ומוסיפות טעם של חגיגה לכל רגע. חג שמח ומתוק!

מאכלים של חנוכה -  סופגניות
סופגניה במילוי ריבה

4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page