top of page

פשטידה קלילה לאמא העסוקה והעייפה – ולילדים שבעים ומרוצים

תמונת הסופר/ת: אוריןאורין

אני, כאמא בעלת עסק ומיליון משימות ביום, שמרוץ היום-יום לפעמים לא משאיר לי רגע פנוי.

תמיד יש לי את הדחף להגיש לילדים ארוחה טעימה, מזינה ומנחמת, מבלי לבזבז שעות במטבח. אם את מחפשת מתכון קל ומהיר לפשטידה שתספיקי להכין גם אחרי יום ארוך בעבודה, אז זה בול בשבילך.

אני מציעה לך מתכון לפשטידת ירקות שמכילה את כל מה שצריך – טעמים נהדרים, מרקם רך וטעים, וקלה הכנה.


המצרכים שתצטרכי:

  • 2 קישואים בינוניים

  • 1 גזר בינוני

  • 1 בצל קטן

  • 3 ביצים

  • 100 גרם גבינה לבנה (אפשר גם גבינת קוטג’)

  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

  • 2 כפות קמח (אפשר גם קמח תפו”ח ללא גלוטן)

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית שטוחה של כורכום (אם רוצים להוסיף צבע ולטעום טוב)

  • 1/4 כפית של פפריקה (לא חובה, אבל נותנת טעם מעולה)

  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הירקות – התחילי בקישוא וגזר. כדאי לגרר אותם בפומפיה גסה ולהניח בקערה. סחטי את המיץ מהירקות המגוררות בעזרת בד/מסננת, כדי שהפשטידה לא תצא רטובה מדי.

  2. קוצצים את הבצל – קצצו את הבצל דק-דק והוסיפו אותו לקערת הירקות.

  3. מניחים את יתר החומרים – הוסיפי את הביצים, הגבינות, הקמח, התיבול (מלח, כורכום, פפריקה) וערבבי היטב עד שהחומרים מתאחדים.

  4. חימום המחבת – חממים את שמן הזית במחבת רחבה על להבה בינונית. ברגע שהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומסדרים אותה בצורה אחידה. כדאי לא למלא את המחבת יותר מדי כדי שהפשטידה תוכל להתבשל באופן אחיד.

  5. בישול הפשטידה – מבשלים את הפשטידה על להבה נמוכה-בינונית כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהפשטידה משנה צבעה מזהוב-חום ונתפסת בצורה טובה.

  6. הפשטידה מוכנה – כשהפשטידה משחימה ומבושלת, מצננים מעט וחותכים למנות. אפשר להגיש חמה או גם בטמפ’ חדר.

היתרונות של הפשטידה הזו:

  • מהירה להכנה – עם הכנה של כ-15-20 דקות בלבד, זהו פתרון אידיאלי לאמהות שאין להן הרבה זמן.

  • אפשרויות גיוון – אפשר לשדרג את המתכון עם ירקות נוספים כמו פטריות, תירס או תרד.

  • תפוסה אצל הילדים – הילדים אוהבים את המתכון הזה בזכות הטעמים המתוקים של הגזר והקישוא, והמרקם הרך.

הפשטידה הזו לא רק שתשמח את המשפחה, אלא גם תעשה לך חיים קלים במטבח. עם התוספות הבריאות והפשטות שבהכנה, מדובר במנה נהדרת לארוחת ערב, וגם מצוין לפיקניק או לסנדוויץ’ לבית הספר. אין ספק שהיא תהיה להיט במשפחה.


טיפ נוסף: אם יש לך זמן, את יכולה להכין את הפשטידה מבעוד מועד ולחמם אותה שוב לפני ההגשה – כך תחסכי זמן ותהני מארוחה חמה בכל רגע!

נסי את המתכון ושתפי אותי איך יצא!

אל תשכחי שגם את מגיעה לנוח, והפשטידה הזו תעשה את כל הדרך בשבילך.

Comments


חנות מפעל

נחום חת 5, חיפה, 3508508

טלפון

054-288-4551

דוא׳׳ל

מדיה חברתית

  • Facebook
  • Instagram

כל הזכויות שמורות © 2024 Orin Levi - sparkles of joy   עיצוב ע׳׳י foodstylepro.com ניהול ותחזוקה ע"י Jordigital

התמונות באתר להמחשה בלבד. ט.ל.ח

bottom of page